Jdi na obsah Jdi na menu
 


2011 Dovolená

Na poslední týden v červenci jsme si naplánovali malování a s představou, že to zvládneme rychle jsme si zabukovali chatičku v Caravan Campu Valek v Chrustenicích, kam dost pravidelně za odpočinkem jezdíme.

Protože jsme malování zvládli o něco dříve, zbylo nám dost času i na výlet na kolech do zámeckého parku v Dolních Počernicích.

Konečně jsme se poslední červencový čtvrtek sbalili a odjeli do Chrustenic. Už jsem byl v kempech po celé Evropě, ale čistotou a vybavením je tento srovnatelný snad jen s podobnými zařízeními ve Švýcarsku, ale tam zase nevládne tak přátelská atmosféra. Prostředí působí pozitivně i na domácí zvířata (psi na potkání téměř zdraví a náš kocour se choval po celou dobu pobytu špičkově). Ubytování je možné v apartmánech, chatkách nebo stanech (tuto možnost využívají zejména pravidelní návštěvníci z Nizozemí). V horkých dnech je k dispozici koupaliště s neuvěřitelně čistou vodou, pokud je počasí méně příznivé, je možno navštívit blízké Koněpruské jeskyně, hrad Karlštejn, lomy Malá a Velká Amerika, sklárny v Nenačovicích a další.

Pro zpestření pobytu jsou pořádány různé zábavné akce (na konci dubna to byl např. Test Fest), v našem termínu byla pořádána grilovací párty s úžasnou atmosférou, spojená se soutěží o nejhezčí klobouk.

Soutěž o nejhezčí klobouk

Po návratu z Chrustenic jsme si (přes nepříznivou předpověď počasí) udělali malou procházku po Praze. Začali jsme obědem v restauraci Ladronka a pak pokračovali pěšky přes Kinského zahradu, zastavili se v letohrádku Kinských - Musaionu na kávě a pak jsme přes Petřín došli na Malostranské náměstí. Domů jsme dojeli pár minut před bouřkou.

Když už jsme začali chodit po pražských parcích (během roku se tam z časových důvodů nedostanem), nemohli jme vynechat Bertramku.