Jdi na obsah Jdi na menu
 


2018 Cheb

V polovině července jsme se na základě doporučení kamaráda Vaška rozhodli navštívit Cheb. Město a jeho architektura překonalo všechna naše očekávání. Ubytování a snídaně nám poskytl pension Papírna s atypickým interiérem.

Naprosto úchvatné je náměstí Krále Jiřího z Poděbrad, v jehož dolní části je skupina malebných historických domů zvaných Špalíček. Další dominantou je Chebský hrad. Kromě zhlédnutí samotného hradu jsme absolvovali i prohlídku nadzemní a podzemní části kasemat.

V turistickém infocentru jsme si zapůjčili interaktivní audio zařízení, které nás pomocí mapy provedlo významnými památkami města s příslušným komentářem. Mezi významné objekty patří Chrám svatého Mikuláše a Alžběty, Františkánský klášter, Kostel svaté Kláry a mnoho dalších.

Našli jsme si čas i na návštěvu Bismarckovy rozhledny, která leží asi 6 km od Chebu na Zelené hoře. Město samo oplývá množstvím kašen a věží, na které jsme nemohli nevystoupat. Ke stravování a občerstvení jsme využili místní hospůdky a kavárničky s příjemným personálem a bohatým výběrem.

Dopravu tam i zpět nám zajistila 1. třída Západního expresu s občerstvením a klimatizací.