Jdi na obsah Jdi na menu
 


2019 Brandýs nad Labem

Letos jsme se již po druhé vydali ke konci září do Brandýsa nad Labem a ubytovali se v penzionu Villa Letná v pokoji zařízeném v jihofrancouzském stylu, se saunou a hlavně s příjemnou paní Severinovou.

Původně jsme chtěli přijet o týden později, kdy budou probíhat oslavy Svatého Václava. Protože však v penzionu Villa Letná byl tento termín již obsazen, zvolili jsme poslední letní víkend. Nakonec se ukázalo, že to byla správná volba. Měli jsme možnost prohlédnout si plno místních zajímavostí. V Oblastním muzeu Praha-východ jsme si prohlédli výstavu exponátů ze stavebnice Merkur a také historické počítače z osmdesátých a devadesátých let minulého století. Na jednom z nich, na IQ 151, jsem kdysi stvořil svou diplomovou práci.

Našli jsme si i čas na prohlídku kostela svatého Petra, kostela svatého Vavřince a plno dalších staveb ve Staré Boleslavi.

Plno objektů v Brandýse i v Boleslavi je v současné době ve fázi rekonstrukce, některé na ni teprve čekají.

V zámecké zahradě najdete kromě pávů i slepice, z nichž jednu neustále doprovází skupinka nedávno vylíhnutých kuřátek.

Osobně mě potěšil sportovní duch místní populace, kromě jezdců na koni jsme zaznamenali i značnou aktivitu cyklistů a také vodáků v plavebním kanálu na Labi.