Jdi na obsah Jdi na menu
 


2023 Plzeň 2

Při jarní návštěvě Plzně jsme se z časových důvodů nedostali k prohlídce Plzeňského pivovaru, což jsme se konečně rozhodli napravit.

V Plzni jsme si nejdříve prohlédli i dříve již navštívená místa, jejichž focení jsem se pokusil ozvláštnit použitím širokoúhlého objektivu. Nejprve jsme vystoupali na věž katedrály svatého Bartoloměje, podívali se na Mlýnskou strouhu a Velkou synagogu z 19. soletí. Zastavili jsme se v Šafaříkových sadech u sousoší Spejbla a Hurvínka, které připomíná plzeňského rodáka Josefa Skupu.

Pak jsme věnovali dvě hodiny prohlídce pivovaru Plzeňský Prazdroj. Prohlídková trasa Pilsner Urquell patří mezi světově nejlépe hodnocené turistické destinace. Milovníky piva jistě zaujmou historické sklepy, kde se dodnes vyrábí pivo Pilsner Urquell tradiční metodou jako za dob prvního sládka. Byl nám vysvětlen unikátní postup vaření piva Pilsner Urquell, který je identický s tím, jak jej v roce 1842 zavedl Josef Groll. Vrcholem prohlídky je degustace nefiltrovaného a nepasterizovaného piva Pilsner Urquell načepovaného přímo z ležáckých dubových sudů v historických sklepech.