Jdi na obsah Jdi na menu
 


2023 Zámek Berchtold

Olině začala dovolená a na rozjezd jsme se byli podívat na zámecký hotel Berchtold v Kunicích u Prahy z roku 1388 nedaleko od Stránčic. Panské sídlo během věků prošlo vývojem, včetně zániku v 15. století. Zámek se postupně probíral k životu a 18. dubna 2005 začala jeho nová epocha - rodina JUDr. Václava Růžičky se rozhodla pro celkovou rekonstrukci a přestavbu objektu, který dnes slouží široké veřejnosti pro relaxaci, sportovní aktivity i zábavu pro děti.

Po příjezdu a ubytování jsme absolvovali komentovanou prohlídku zámku včetně prohlídky obecního muzea obce Kunice, kde nás provázel pan doktor Růžička. Do novodobé historie zámečku se zapsali mimo jiné MUDr. František Oldřich (zakladatel musejního spolku v Kunicích) a Antonín Panenka, autor legendární penalty (který je patronem zámečku).

V nádherném prostředí na nás nejvíce zapůsobil hotelový personál. Pan Růžička shovívavým přístupem k pokřikujícím dětem při prohlídce (sám má dětí pět), kuchaři v restauraci kvalitou svých produktů, servírky přátelským přístupem k hostům a největší bombou byla paní z recepce, která nás v lijáku odvezla na nádraží do Stránčic.