Jdi na obsah Jdi na menu
 


2012 Kolonial

Po více než třiceti tisících kilometrech jsem usoudil, že tři roky stará vidlice RockShox Recon na Marathonu už odvedla kus práce a zaslouží si trochu péče. Nechtělo se mi přesednout zpátky na zimáka, natož si udělat "velkou přestávku", a tak jsem za rozumný peníz koupil vidlici novou, opět Recona, ale model z roku 2011. Tu původní samozřejmě nechci odepsat, sloužila dobře a tak jsem ji odnesl ke Štěrbovi na repas, navíc s požadavkem na přestavbu na PopLock (zamykání z řídítek).

Když jsem vidlici servisákům předal, tak jsem jen tak očumoval na prodejně vystavený sortiment. Jsem tam už trochu profláknutej, což mělo za následek, že mne oslovil vedoucí prodejny pan Procházka a věnoval mi slevový kupon do nedávno otevřené 1. pražské cyklistické restaurace Kolonial v Široké ulici (kolmá na Pařížskou).

Poslední čtyři dubnové dny jsem na kole strávil hezkých pár hodin a Olina zase v práci. Rozhodli jsme tedy, že první květnový den si uděláme odpočinkový (ona nepůjde do práce a já nepojedu na kole). Bylo sice horko, ale prošli jsme se v klidu historickou částí Prahy, obdivovali jaro, které je doslova na každé větvi a na oběd se zastavili ve výše zmíněné restauraci.

Žízeň při teplotě okolo třicítky byla téměř neuhasitelná a tak jsme si po krátkém váhání vybrali z nabídky šesti druhů piva Plzeň (žlutý trikot). Poobědvali jsme, dali si každý ještě jedno a oceňovali stylové zařízení restaurace, která doslova dýchá cyklistickou atmosférou. Je vidět, že ruku šikovnému architektovi vedl zkušený cyklista.

Při placení se ukázalo, že ceny jsou přijatelné, a to i kdybychom neuplatnili 20% slevu. Když to shrnu, máme další příjemné místo, kde se můžeme setkávat s přáteli.

Restaurace KOLONIÁL