Jdi na obsah Jdi na menu
 


2012 Proti větru

Ne, není to o žádném urologickém problému. Moje vidlice RockShox Recon, model 2009 už byla unavená a tak jsem si koupil novou, ročník 2011 a za rozumnou cenu. Ta původní půjde do servisu a bude přestavěna na Remote LockOut. Po výměně jsem to samozřejmě musel vyzkoušet a doladit. Foukal západní vítr, s občasnou jižní modifikací. Vyrazil jsem tedy na západ, a těšil se, že návrat bude po. Prdlajs. Otočilo se to. Nicméně, v Hostouni jsem potkal spřátelenýho kocoura (dali jsme řeč), pak jsem objevil pro mě neznámou cyklostezku do Velkého Přítočna, která pokračovala až do Kamenných Žehrovic. Podle jezera to byl aspoň trochu bajkoráj a příležitost nastavit tlumení vidlice. Zároveň jsem trochu upravil polohu třmenu přední brzdy, levá destička malinko škrtala o kotouč.

Dál jsem se vydal přes kopce do Nižboru a pak podle Berounky po cyklostezkách zpátky do Prahy, která mě uvítala v Chuchli stádem koz.

Nižbor

Takže se to proti očekávání poněkud protáhlo. Místo krátké zkušební jízdy to bylo něco málo přes 130 km, na cestách prakticky liduprázdno a tedy příjemná jarní pohoda.