Jdi na obsah Jdi na menu
 


2017 Fotovýlet - fotografujeme sysly a veverky

Nějaký čas už fotím a tak jsem se samozřejmě zaregistroval na webech, které s danou problematikou souvisí. Díky tomu jsem dostal do mailu nabídku od společnosti foto Škoda na účast ve fotovýletu zaměřeném na focení syslů a veverek. Po několikavteřinovém váhání jsem se přihlásil a posléze zaplatil i příslušný obnos.

Nevím přesně co jsem vlastně čekal, rád se pohybuji v přírodě a mám vztah ke zvířatům. Když jsme ale zastavili v Mladé Boleslavi Na Radouči u kolonie syslů, šel jsem do kolen. Kdysi, jako dítě, jsem sysla zahlédl a považoval jsem jej dodnes za velice plaché zvíře. Tady jich byly desítky, možná i stovky a jakmile ti tvorečkové pochopili, že přišel žvanec, šly zábrany stranou. Pár fotek je mých, některé, (s ostatními účastníky výletu) jsou od lektora Jaroslava Hory. Po páté hodině jsme se přesunuli do parku Štěpánka na focení veverek. Bylo to v lese a pod mrakem, takže i málo světla. Něco málo se ale povedlo.

Když jsem pak doma ukázal fotky a vyprávěl zážitky, rozhodli jsme se podívat na sysly znova spolu. Byl to program na skoro celou sobotu a Olina z toho byla urvaná. Zkrmila půl kila slunečnicových semínek a získala spoustu dočasných přátel.