Jdi na obsah Jdi na menu
 


2023 ZOO Drážďany

Přihlásil jsem se na workshop fotografování zvířat v ZOO Drážďany, který pořádala 26. září CK Czech Photo Travel s lektorem Ondřejem Prosickým.

Náplň fotografického workshopu:

Během kurzu bude zmíněno vše, co je k fotografování zvířat nezbytné znát. Od základního nastavení digitální zrcadlovky, volby vhodné clony, práce s teleobjektivy, přes práci se světlem a výběr vhodného úhlu snímání. Vhodné jsou i tipy, jak se zbavit mříží před teleobjektivem nebo doporučení, jak fotografii co nejvíce zatraktivnit. Bez toho, abyste museli pořízené fotografie doma složitě upravovat. Přemýšlet nad kompozicí a volbou úhlu snímání potřebuje trochu cviku.

Zoologická zahrada Drážďany byla otevřena v roce 1861 a je to čtvrtá nejstarší zoologická zahrada v Německu. Zoologická zahrada se nachází na jižním okraji velkého parku Großer Garten a chová 1070 zvířat, od téměř 210 druhů živočichů, zejména asijských zvířat.

​Zoo je v rovině a není moc velká, tím se liší od našich Zoo ve Dvoře Králové, v Praze nebo v Plzni. Velký zájem budí koaly a pak také párek lenochodů s mládětem, kteří mají své "lanové centrum" v pavilonu přímo nad hlavami návštěvníků.