Jdi na obsah Jdi na menu
 


2023 ZOO Zájezd 1

Počasí bylo nic moc, všude mokro po nočním dešti, takže místo kola jsem si zajel fotit zvířátka do Zooparku Zájezd, který je kousek za Prahou. Základy Zooparku položili v roce 1998 lidé, kteří neváhali a začali realizovat své sny. Areál byl pro veřejnost prvně zpřístupněn 1. září 2009. Oficiální provoz s licencí Ministerstva životního prostředí se datuje od května 2010.

V zoo je chováno přes 100 druhů exotických a domácích zvířat. Těšit se můžete na několik druhů lemurů a drápkatých opiček, velbloudy, lamy, surikaty, klokany, rysy, pásovce, mary, asijské stepní lišky korsaky i různé druhy pestrobarevných ptáků. Původem africké orly savanové i jihoamerické ptáky s poetickými jmény jako tangara, pitpit či květomil neuvidíte v žádné jiné české zoo a nebývají běžní ani jinde v Evropě. Další opravdová perla – ledňáček malimbijský – je větším příbuzným českého ledňáčka.

Už dvakrát jsem se vypravil do Bavorského lesa, mimo jiné i s cílem vyfotit rysa, ale toho jsem ani nezahlédl. V Zájezdu se ale, těsně předtím než jsem odjel, probudil a zapózoval mi.