Jdi na obsah Jdi na menu
 


2010 Natalia

Po čtyřech měsících jsme se s Olinou rozhodli vyrazit na svatební cestu. Aby to nebylo až tak úplně konvenční, zvolili jsme si cestu po Labi a Vltavě na lodi. Sice tento způsob trávení volna už známe, ale trochu nám zkřížila plány velká voda. Na Natalii (sesterská loď Christiny a Erika, na kterých jsme se plavili v minulosti) jsme se nalodili na Středním Labi nad komorou v Brandýse, místo v tradičních Kralupech.

Aby to nebylo úplně jednoduché, měli jsme prakticky prázdný tank s pitnou vodou a ne úplně funkční elektrickou soustavu. Postupně se objevily i další závady - zanesený filtr odpadní vody, ne zcela optimální funkce dobíjení akumulátorů a pár dalších drobností. Postupně se nám podařilo vše opravit a uvést loď do funkčního stavu.

Trochu nám cestu zpestřilo i rozmarné počasí (zatím co v Praze padaly kroupy, nám padaly na laminát žaludy a při nočním kotvení u Štěpánského mostu jsme v hodinových intervalech kontrolovali stav vody), nicméně vše se v dobré obrátilo a příroda nás vzala na milost a cestu jsme zakončili podle plánu v Kralupech. Dokonce se nám podařilo strávit jedno odpoledne s Tomášem a Ivou, ačkoliv ještě ráno jsme nebyli schopni kvůli vybité baterii nastartovat.

Dovolená na lodi Natalia